Pitztal April (2012) Skireis verslag

Geschreven door davidgeleynse op April 4th, 2012

Twee beginnende snowboarders schrijven het volgende verslag:

Zondag avond vertrokken we om 18:30 richting de Pitztaler gletscher die met 3440m de hoogste gletscher in Oostenrijk is.

De busreis duurde 13 uur, verliep voorspoedig en was erg gezellig. We hadden in totaal 3 pauzes die 15 tot 45 minuten duurde. Rond half 8 kwamen we op maandagochtend aan in Oostenrijk. Meteen konden we in onze kamers om de spullen te lozen en om even snel op te frissen. Rond half 9 vertrokken wij richting de piste. Na een half uur kwamen wij bij de piste aan en werd eerst gezamenlijk de bus uitgeladen, zodat iedereen zijn eigen spullen kon vinden. Hierna gingen wij met de gletscher express naar boven toe. Na 10 minuten kwamen wij boven op 2840m hoogte. Daar scheen heerlijk het zonnetje. De beginners moesten zich verzamelen bij de paraplubar, zodat er groepjes gemaakt konden worden voor de lessen. Nadat iedereen bij zijn eigen groepje was, kon de lol beginnen. Helaas ging dat niet helemaal zonder vallen. Rond 12 uur gingen de meesten van ons lekker eten bij de paraplubar. Nadat we gegeten hadden, gingen de lessen weer verder.

Rond 4 uur ging iedereen terug naar de gletscher express om weer naar beneden te gaan. Eenmaal beneden, gingen we met z’n allen de skibus in. daar zat iedereen moe en verbrand te wachten tot we weer bij het pension kwamen. Iedereen ging zich snel opfrissen, zodat wij met z’n alle gezamenlijk konden eten. Na het 3 gangen menu, ging iedereen zijn eigen gang. Sommige gingen pingpongen, tafelvoetballen of gezellig met een paar andere in de kamers /eetkamer chillen. Om een uur of 11 werd het eindsignaal gegeven en ging iedereen naar bed.

De daarop volgende dagen verliepen eigenlijk vrij hetzelfde. Soms sneeuwde het tijdens het skien/ snowboarden. ‘ S avonds we alleen wat anders. De dinsdagavond hadden wij bijvoorbeeld na het eten een kampvuur met de andere groep die in Hot Pitz verbleven. Heel de avond zaten we gezellig met z’n alle lekker warm rond het vuur. een van de jongens speelde gitaar en de rest zong gezellig met het liedje mee.

Vanavond is er weer veel gezelligheid rond het kampvuur.
We kijken weer uit naar morgen!! De weersverwachting is goed; sneeuw & zon!

Sanne & Sabine
ps: bekijk HIER de foto’s!!
img_1947
img_1627

Geef een reactie